Sarasvatin hiekkaa sarjakuva

Esittely

Taustaa

Sarasvatin hiekkaa -sarjakuva perustuu Risto Isomäen samannimiseen palkittuun romaaniin (Tammi 2005). Lähitulevaisuuteen sijoittuva, ekologiseksi trilleriksi luonnehdittu romaani on voittanut Suomessa Tähtivaeltaja-palkinnon, Kiitos kirjasta tunnustuksen sekä ollut kirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana vuonna 2005. Romaani on Suomen lisäksi julkaistu useassa Euroopan maassa, mm. saksaksi ja viroksi.

Sarasvatin hiekkaa -teoksen sarjakuvaversio on aiemmin julkaistu Aamulehden Asiat-sunnuntailiitteessä vuosina 2007 ja 2008. Albumia varten tarinaa on laajennettu lähes parinkymmenen sivun verran, jotka syventävät henkilöitä ja tarinan loppuratkaisua.

Tammi julkaisi sarjakuvan samaan aikaan sekä suomeksi että englanniksi.

Sarjakuvan albumiversio voitti vuoden 2009 Sarjakuva-Finlandia palkinnon.

Näytesivut

Tekijät

Sarjakuvan piirtänyt Jussi Kaakinen (syntynyt 1978) on palkittu suomalainen kuvittaja, sarjakuvantekijä ja graafinen suunnittelija. Jussi on piirtänyt useita suomalaisissa aikakauslehdissä julkaistuja sarjakuvia. Jussin aiempiin suurtöihin kuuluu mm. Suomen lasten historia -teoksen (Otava 2006) kuvitus.

Petri Tolppanen (syntynyt 1972) on suomalainen sarjakuvapiirtäjä ja -käsikirjoittaja, graafinen suunnittelija ja vuorovaikutussuunnittelija. Häneltä on aiemmin julkaistu suomeksi albumi Takana (Jalava, 1997) ja sarjakuvanovelleja suomeksi, saksaksi ja italiaksi. Tolppanen on myös nettisarjakuvan pioneeri, hän toimitti 1990-luvulla useita vuosia Suomen sarjakuvaseuran julkaisemaa Viikon Verkkosarjakuva -nimistä sarjakuva-antologiaa suomeksi ja englanniksi.

Risto Isomäki (syntynyt 1961) on tunnettu suomalainen tieteiskirjailija, tiedetoimittaja ja ympäristöaktivisti. Sarasvatin hiekkaa oli hänen neljäs romaaninsa, lisäksi hän on kirjoittanut useita ympäristöä ja kehitysyhteistyötä käsitteleviä tietokirjoja.